maandag, 28 oktober 2019

Een gezonde relatie met je smartphone – motorola en Google helpen jou!

Bij motorola willen wij graag begrijpen wat jij belangrijk vindt. Om zo te werken aan innovaties die jou kunnen helpen om een goede balans te vinden in jouw smartphonegebruik. Onder andere daarom werken wij samen met Google om Digital Wellbeing op al onze toestellen te leveren. In combinatie met Call Screen van Google en onze exclusieve Motorola Experiences helpen wij je graag om te kunnen focussen op wat jij het belangrijkst vindt.

Jouw digitale welzijn
Digital Wellbeing van Google geeft je inzicht hoe jij je smartphone dagelijks gebruikt en biedt hulpmiddelen om een digitale balans te vinden dat voor jou goed voelt. De eerste stap om digitaal welzijn te bereiken is bewustwording. Met het dashboard krijg je een volledig overzicht van de tijd die op je telefoon hebt doorgebracht. Hoe vaak je verschillende apps gebruikt, het aantal meldingen dat je ontvangt en het aantal keren dat je je telefoon hebt ontgrendeld. Nadat je jouw persoonlijke gebruikspatronen hebt bekeken, breng je de gewenste aanpassingen in je telefoon aan. Vanaf dat moment begin je aan de nieuwe gezonde gewoonten die je wilt nastreven. Hieronder staan enkele voorbeelden:

• Met App Timers kan je tijdslimieten voor  voor bepaalde apps instellen. Wanneer je die limiet hebt bereikt, wordt het app-pictogram de rest van de dag grijs weergegeven zodat je minder wordt afgeleid.

Gecombineerde YouTube-meldingen en de tijd dat je video’s hebt gekeken, helpen je om je videoconsumptie in de gaten te houden.

• Stel aangepaste meldingen in, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel meldingen je ontvangt, hoe en wanneer.

Spraakantwoord op tekstenberichten met Google Assistent zodat je in contact kunt blijven, zelfs wanneer je je handen niet vrij hebt.

• Gebruik automatische suggesties voor het archiveren van Google Foto om je telefoon op orde te houden en ruimte over te houden voor nieuwe herinneringen.

• Bereid je nachtrust voor – stel je telefoon in voor het slapengaan.

Call Screen*
Motorola heeft ook de functie Call Screen van Google aan de toestellen toegevoegd. Daarmee biedt het jou de gemoedsrust om tijdens het werk je productiviteit te verhogen. Wanneer je hypergericht bent op een project, is een ringtoon of berichtnotificatie het laatste wat je wilt horen. Met Call Screen kan je Google voor je laten antwoorden.

Het is net zo simpel als het krijgen van een optie “Schermoproep” boven de knop Beantwoorden of Weigeren. Vanaf dat moment beantwoordt Google Assistant de oproep voor je en hoort de beller het volgende bericht van Assistant: “Hallo, de persoon die u belt, gebruikt een screening-service van Google en krijgt een kopie van dit gesprek. Ga je gang en zeg je naam en waarom je belt.

Lees meer over over Call Screen en hoe je het gebruikt: Google Support.

Moto-ervaringen
Net als Digital Wellbeing van Google, biedt ook motorola ondersteuning bij het zoeken van evenwicht en welzijn van jouw smartphonegebruik. Onze Moto Experiences – exclusieve motorola-software – geeft handvatten waarmee je je mobiele gebruik gemakkelijk kunt controleren met natuurlijke gebaren en interacties zoals:

Peek Display – Hiermee kan je je berichtmeldingen zien zonder je telefoon te ontgrendelen.

Omdraaien om niet te storen – Draai je telefoon met het beeldscherm omlaag om de niet-storen-modus te activeren. Niet storen wordt uitgeschakeld wanneer je je telefoon weer omdraait.

Opnemen om te zwijgen – Als je telefoon overgaat, pak je je telefoon op om het geluid onmiddellijk te dempen en ongewenste onderbrekingen te voorkomen.

Lees hier meer over deze en andere Moto Experiences die jou het leven makkelijker maken.

Met Digital Wellbeing, Call Screen en Moto Experiences op je motorola smartphone, kun je je concentreren op de zaken die voor jou het belangrijkst zijn.

Disclaimers
* Call Screen wordt helaas nog niet door alle operators ondersteund.

 

Volg ons