woensdag, 15 april 2020

razr ontvangt Red Dot Award voor baanbrekend design

red dot

Op 6 april 2020 ontving de nieuwe razr de felbegeerde Red Dot: “Best of the Best” – award. Dit is de hoogste onderscheiding in de categorie Red Dot Award Product Design, voor innovaties met het meest baanbrekende design. Dit jaar hebben ontwerpers en bedrijven uit 60 landen meer dan 6.500 producten ingeschreven voor de wedstrijd.

red dotBij Motorola streven we ernaar om te innoveren rond het design van smartphones. Maar ook in de engineering van smartphones willen we voldoen aan de behoeften van consumenten, terwijl ze ook een element van verrassing en plezier bieden. Dit geldt voor ons gehele productportfolio, maar  in het bijzonder voor het unieke vouwbare clamshell design van de razr.

Handzaam design met vouwbaar display

Toen we razr ontwierpen, wilden we de beste smartphone maken die gebruik maakte van flexibele display en tegemoet komt aan een echt pijnpunt voor de consument: de behoefte aan handzaamheid. Elke beslissing tijdens het ontwikkelingsproces was gericht op het leveren van een opvallend mooi toestel met een totaal uniek, maar zeer praktisch zakformaat design. Als gevolg hiervan slaagt razr erin om elk van de belangrijkste ontwerpprincipes van Motorola te belichamen: eenvoud, verrassing en rijkdom.

“Bij het ontwerpen van razr wilde ons team een ​​innovatieve en naadloze oplossing creëren die de status quo zou doorbreken in termen van modern telefoonontwerp. razr brengt een designidentiteit terug waar zoveel consumenten emotioneel contact mee hebben en die echt uniek is, ”Ruben Castano, hoofd Customer Experience bij Motorola Mobility.

Op 22 juni 2020 wordt razr toegevoegd aan de tentoonstelling “Milestones in Contemporary Design” in het Red Dot Design Museum Essen, waar alle bekroonde producten te zien zijn.

Felicitaties aan het hele team dat heeft geholpen de nieuwe razr tot leven te brengen!
Bezoek onze website voor meer informatie over de nieuwe razr en de beschikbaarheid bij Belsimpel en MediaMarkt.

 

Over de Red Dot Design Award:

Om de diversiteit op het gebied van design op een professionele manier te beoordelen, valt de Red Dot Design Award uiteen in de drie disciplines. Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design en Red Dot Award: Design Concept. Met meer dan 18.000 inzendingen is de Red Dot Award een van ’s werelds grootste ontwerpwedstrijden. In 1955 kwam een ​​jury voor het eerst bijeen om de beste ontwerpen van de dag te beoordelen. In de jaren negentig ontwikkelde Red Dot CEO Professor Dr. Peter Zec de naam en het merk van de prijs. Sinds de gewilde onderscheiding “Red Dot” is het de gerespecteerde internationale zegel van uitstekende designkwaliteit. De prijswinnaars worden gepresenteerd in de jaarboeken, musea en online. Meer informatie is beschikbaar op www.red-dot.de.

Volg ons