donderdag, 23 juli 2020

met 5G vandaag klaar voor de toekomst

5G netwerk

Ondanks alles wat we de laatste maanden meemaken, is het op technologisch vlak een fantastische tijd om in te leven! De alsmaar voortschrijdende ontwikkeling geeft de mensheid voortdurend meer mogelijkheden dan de voorgaande jaren (mits goed gebruikt natuurlijk). Het is altijd ons doel om aan deze technologische ontwikkelingen bijdragen te leveren om daarmee invulling te geven aan nieuwe, slimme toepassingen die ons helpen om beter, efficiënter en meer gebalanceerd te leven. De uitrol van het 5G mobiele netwerk en de daarop werkende apparaten is een nieuwe mijlpaal waar we met zijn allen wederom van kunnen profiteren.

Bij Motorola zijn we gewend om vooruit te kijken op onze missie naar ‘smarter technology for all, maar daarbij is het ook goed om je te realiseren waar je als bedrijf vandaan komt. We zijn trots dat wij een belangrijk deel uitmaken van de geschiedenis van de mobiele technologie. Zo hield uitvinder Martin Cooper op 3 april 1973 het allereerste mobiele telefoongesprek met de Motorola Dynatac. Cooper was als werknemer van Motorola verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit toestel.

Daarna ontwikkelde de manier waarop we mobiel met elkaar in contact kwamen in rap tempo. Met de 3G technologie konden we ook gebruik maken van internet onderweg, hetgeen ons al veel meer vrijheid gaf. Met de komst van 4G werd daar de nodig snelheid aan het mobiele internet toegevoegd. Dat stelt ons al jaren in staat het beste uit onze smartphones te halen. Nu staat 5G voor de deur! Wat betekent dat voor Motorola maar vooral, wat betekent dat voor jou?

 

5G, de evolutie die ons verder brengt

Motorola investeert altijd in nieuwe technieken die onze producten nog beter en slimmer maken en uiteraard jou, als gebruiker, verder te helpen. 5G is één van die technieken en met de 5G Moto Mod maakten we het vorig jaar als eerste in de wereld al mogelijk om gebruik te maken van dit uber-snelle mobiele netwerk.

5G netwerk

Snelheid en 5G zul je vaak in een zin samen horen en dat is logisch. Het nieuwe netwerk is 10 tot 100 x sneller dan je huidige verbinding van 4G. Dat zorgt ervoor dat je nog sneller kunt downloaden op je smartphone, of het nu een nieuwe Netflix-aflevering is of een groot document voor je werk. Maar ook dat je kunt videobellen in goed kwaliteit zonder vervelende haperingen. En wat denk je van online gaming via je smartphone.

 

Naast de snelheid heeft het 5G netwerk ook een veel grotere capaciteit. We kunnen veel meer verbindingen aan en meer data tegelijk heen en weer sturen. Misschien denk je, en wat schiet ik daar mee op? Er zijn genoeg redenen te noemen waarom dat belangrijk is voor jou. Ik zal je er een paar geven.

5G beschikt over een enorm grote capaciteit en zo kan het ontzettend veel verbindingen tegelijk leggen. Niet alleen verbindingen tussen smartphones maar ook tussen smartphones en apparaten en apparaten onderling. Laatstgenoemde is belangrijke voor bijvoorbeeld smarthome maar ook voor slimme elektrische auto’s. Deze kunnen daardoor zelf navigeren en files en ongelukken vermijden Zo kunnen we slimmer en efficiënter reizen en veel energie te besparen. Dat is weer beter voor het milieu en laten we eerlijk zijn dat zijn we moeder aarde wel verschuldigd.

Ook in de medisch wereld wordt 5G ingezet om betere zorg te verlenen. Zo loopt er in Nederland al een proef met een 5G-ambulance. Deze kan zeer complexe medische ingrepen ter plekke uitvoeren omdat er contact gelegd wordt met het ziekenhuis en een beschikbare arts. Eventuele scans en andere data kan razendsnel ter beoordeling verstuurd worden. Zo kan 5G letterlijk levens redden.

 

Vragen en twijfels

We zijn er ons van bewust dat 5G ook vragen oproept. Binnenkort publiceren we op dit blog de Mythebusters rond 5G om je op de hoogte te stellen van de zin en onzin van dit ultrasnelle netwerk.
Zoek je op dit moment al meer informatie over dit nieuwe mobiele netwerk, kijk dan op de
site van de rijksoverheid.
Als Motorola willen we graag producten aanbieden waarmee jij als gebruiker vooruit kan in het leven. Deze producten en de technieken die het gebruikt zijn veilig en daar staan we als Motorola vierkant achter.

 

Moto g 5G plus  ultrasnel voor iedereen

In Nederland zijn de 5G fequenties inmiddels verdeeld en rollen de operators zoals T-Mobile, KPN en VodafoneZiggo de eerste 5G netwerken uit. Steeds meer mobiele abonnementen krijgen de beschikking over 5G en dan wil je daar met de juiste telefoon natuurlijk ook direct gebruik.

Met de moto g 5G plus hebben we een toestel uitgebracht met een prijskaartje waarmee 5G voor iedereen bereikbaar is. Naast de mogelijkheid om deze snelle verbinding te gebruiken beschikt het toestel over een snelle chipset die je al je taken snel laat uitvoeren en een lekker groot 21:9 beeldscherm voor al je content. Uiteraard kunnen 4 fijne camera’s aan de achterzijde en zelfs 2 selfie-cams aan de voorzijde zodat meer in het kader past en je je selfiestick in de kast kan laten liggen. Vergeet ook niet de accu met een capaciteit van 5000 mAh en dat is lekker veel en laat je zorgeloos van je dag genieten.

 

De moto g 5G plus is vanaf volgende week te koop vanaf € 349,99 bij o.a. Motorola, CoolBlue, MediaMarkt, Belsimpel, Bol.com en Mobiel.nl.

Meer lezen? Check deze link.

De motorola edge 5G is inmiddels verkrijgbaar. Meer informatie vind je hier.

Met de moto g 5G plus en de motorola edge 5G zijn we vandaag al klaar voor de toekomst en wij hopen dat jij dat ook bent.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en promoties, meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Volg ons