woensdag, 1 juli 2020

Vakantietips voor een optimale mobiele zomer

vakantietips

De kans is groot dat je vakantie er dit jaar iets anders uitziet dan je gepland had. Toch gaan we er met zijn allen het beste van maken! Ook bij Motorola kijken we reikhalzend uit naar de lange, zwoele zomeravonden op het terras, aan het strand, op de boot of de camping. Wat je ook gaat doen, Motorola gaat met je mee. In dit artikel geven we je aan aantal leuke en handige vakantietips wanneer je tijdens de zomer van huis gaat.

 

vakantietips

Vakantieplannen

De voorpret is net zo belangrijk als plezier tijdens de vakantie zelf en deze pret begint bij het plannen van je trip. Er zijn verschillende apps die je bij het plannen kunnen helpen, een daarvan staat er één standaard op je Motorola toestel en dat is Google Maps.

Deze app vertelt je niet alleen hoe je op de bestemming moet komen maar geeft je ook suggesties van leuke plekken in de omgeving. Via de functie ‘Verkennen’ kun je kijken wat er allemaal te doen is op de bestemming van je vakantie. Zo kun je direct vanuit de app restaurants zoeken, het menu bekijken en een tafel reserveren.

 

 

Google Assistent

De echte rijken der aarde hebben een personal assistent om allerlei zaken te regelen. No worries, want jij kan de Google Assistent gebruiken! Deze aardige meneer of mevrouw helpt je met alle vragen die hebt. Zo kun je heel makkelijk een pizzeria vinden of een plek om fietsen te verhuren.

vakantietips

Ben je in het buitenland dan kun je Google Assistent gebruiken als tolk. Vraag gewoon ‘Wat is de wificode in het Spaans’ en je persoonlijke assistent vertelt je luid en duidelijk hoe je het moet vragen.

 

vakantietips

Data in het buitenland

Sinds een aantal jaren hoef je je geen zorgen meer te maken om het gebruik van data in de Europese Unie. De data die je thuis hebt kun je ook gewoon in Duitsland of Frankrijk gebruiken, dat kost je niets extra. Ga je buiten de EU op vakantie dan doe je er verstandig aan om goed op je dataverbruik te letten. Zet je mobiel data uit in de instellingen en gebruik alleen Wifi op plaatsen die je vertrouwt. Je kunt ook een lokale simkaart kopen met een datategoed en deze gebruiken tijdens je vakantie.

Wil je je data een beetje in de gaten houden dan kun je een limiet instellen. Wanneer je deze limiet bereikt hebt zal de smartphone geen mobiele data meer kunnen gebruiken. Zo loop je niet tegen onverwachte kosten aan.

 

 

Herinneringen maken

Je vakantie wordt onvergetelijk wanneer je veel foto’s en fimpjes maakt, die kun je immers blijven bekijken.

vakantietips

Google Photos

De grootste frustratie is wanneer je veel foto’s hebt gemaakt en je toestel gaat stuk of hij wordt gestolen. Daarom is het belangrijk dat je je foto’s opslaat in de cloud. Op de toestellen van Motorola gebruik je daarvoor Google Photos. In deze app kun je aangeven welke mappen je wil opslaan in de cloud zodra je wifi hebt aanstaan, zodat je de foto’s nooit meer kunt verliezen. Je kunt je foto’s zelfs terugkijken op je laptop.

Heb je liever een echt fysiek fotoboek met al je herinneringen dan kun je via Google Foto’s een fotoboek laten maken, leuk en ontzettend eenvoudig.

Instagram Tip

Deze app is het sociale netwerk van dit moment, vooral de Stories worden veel gebruikt. Jammer dat deze leuke momenten verdwijnen wanneer je er niks mee doet. Wanneer je in de instellingen onder opslaan de beide knopjes aanzet dan worden je Stories gewoon bewaart op je toestel. Zo kun je blijven genieten van die epische boomerang op het strand.

 

Diefstal

Terwijl jij aan het feesten bent en veel plezier hebt zijn er altijd anderen die dat willen bederven. Diefstal van smartphones komt ontzettend veel voor en veroorzaakt veel ellende. Zorg daarom dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Opbergen

De eerste en belangrijkste tip is dat je het de dieven niet te makkelijk moet maken. Stop je smartphone daarom niet in je achterzak, zeker niet wanneer je in een drukke straat loopt. Stop je je toestel in je tas, zorg dan dat de rits dicht is en dat je je tas op je buik draagt. Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar omdat we altijd bereikbaar willen zijn of even snel een foto willen maken, komt zakkenrollen nog heel vaak voor.

Beveiligen

Wanneer je toestel gestolen wordt dan wil je natuurlijk niet dat men bij je persoonlijke gegevens kan. Daarom is het belangrijk dat je alle beveiligingsmaatregelen neemt die mogelijk zijn.

  1. Stel goede inlogcodes in voor je simkaart en toestel. ‘1234’ en ‘0000’ zijn dus geen goede codes.
  2. Vrijwel alle toestellen, ook die van Motorola, hebben een vingerafdruksensor. Gebruik deze want je vingerafdruk is uniek.

vakantietips

Download ‘Vind mijn apparaat’

Google heeft een hele goede app die je kan helpen je verloren of gestolen toestellen terug te vinden. Download de app ‘Vind mijn apparaat’ uit de Google Playstore en log in met je Google account.

Wanneer je inlogt bent kun je de positie van alle Android Apparaten waarop je je dat account gebruikt zien. Dus niet alleen van je toestel maar ook van je smartwatch met Wear OS en je tablet. Ook kun je in deze app instellen dat je van afstand de data kunt wissen, zo kan niemand aan de haal met je gegevens.

 

 

 

 

vakantietips

https://www.motorola.com/nl/smartphones

Tot slot wensen wij je deze zomer (en met deze vakantietips op zak) heel veel plezier en een hele veilige vakantie met veel mooie herinneringen.

Volg ons