woensdag, 5 augustus 2020

Van betere selfies tot meer scherm: de voordelen van een pop-upcamera

pop-upcamera

Het verzenden van teksten, navigeren door social media, bekijken van foto’s, spelen van games en zelfs het streamen van tv-programma’s zijn typische activiteiten die we op onze smartphones doen. Maar nu zien we meer dan ooit de rol van smartphones in ons dagelijks leven uitbreiden. Aangezien deze activiteiten in de huidige situaties nog steeds vaker voorkomen, is een groot beeldscherm zonder storende randen of inkepingen een extra pluspunt. Eén van de nieuwere technologietrends in de smartphonebranche de pop-upcamera is daarvoor een uitkomst – een camera die tevoorschijn komt wanneer je hem nodig hebt en verborgen blijft wanneer je hem niet nodig hebt.

 

pop-upcamera

Photo by @jonaspapier

De pop-upcamera is het antwoord van ontwerpers en ingenieurs op de vraag van de consument naar een zo volledig mogelijk scherm zonder onderbreking van een camera-inkeping. Dit biedt namelijk diverse voordelen.

maximaliseer de weergave op je scherm

De trend van de optimale de schermruimte zette zijn eerste stap met edge-to-edge displays. Consumenten willen smartphones met grote schermformaten, maar die geen concessies doen aan de algehele grootte van de telefoon. Maar zelfs met edge-to-edge-displays staat de camera aan de voorkant nog steeds een volledig notch-less display in de weg. De meest voorkomende oplossingen zijn de inkeping in het waterdruppel- of perforatiegatscherm, die je op de meeste smartphones tegenkomt.

pop-upcamera

De komst van de “pop-up”-camera is de meest recente versie van deze ontwerptrend die we vandaag zien. Doordat er geen inkeping aan de bovenkant van het scherm meer nodig is. Bij de motorola one hyper en motorola one fusion+, stelt deze oplossing, die zich onder het scherm terugtrekt wanneer deze niet actief is, je in staat om van het scherm te profiteren van een maximale schermruimte. Daardoor krijg je een algehele betere kijkervaring – ongeacht wat je op je smartphone doet.

neem selfies van betere kwaliteit

De pop-upcamera biedt consumenten nog een ander belangrijk voordeel: selfies van betere kwaliteit. Met meer ruimte kunnen ingenieurs een grotere camera van hogere kwaliteit in de voorkant van de telefoon plaatsen. In het geval van de motorola one hyper vertaalt dit zich in een 32 MP pop-up selfie-camera met quad pixel-technologie, nachtzichtmodus en andere unieke AI-functies, zodat je zelfs bij weinig licht kunt genieten van kwaliteitsfoto’s. En bij de motorola one fusion+ beschik je over een 16 MP
pop-up selfie-camera.

 

pop-upcamera

Bovendien, als je snel een selfie moet maken, kan de pop-upcamera van Motorola in slechts een fractie van een seconde worden geactiveerd door simpelweg je pols te draaien, een Moto Action die je in alle Motorola-apparaten kunt vinden.

pop-upcameraminder stress over het laten vallen van je telefoon met de beste bescherming in zijn klasse

Je telefoon laten vallen is soms onvermijdelijk, maar je hoeft je geen zorgen te maken. De pop-upcamera van de motorola one hyper en one fusion+ herbergt een ongeëvenaard valbeveiligingsmechanisme in zijn klasse dat ervoor zorgt dat het automatisch wordt ingetrokken tijdens een plotselinge val of wanneer de telefoon ondersteboven wordt geklapt. Daardoor wordt het beschermd tegen schade die zou kunnen ontstaan als hij hard op de grond valt.

 

 

Eerder publicaties over de motorola one hyper vind je hier.
Eerder publicaties over de motorola one fusion+ vind je hier.

Volg ons