donderdag, 3 december 2020

De 4 geheimen voor een langere batterijduur

batterijduur

Wil je weten hoe je de batterijduur van je smartphone aanzienlijk kunt verbeteren? De Motorola-experts delen de vier beste manieren.

Naarmate de smartphonetechnologie evolueert met grotere schermen, een hogere resolutie en verbeterde camerasystemen, blijft de levensduur van de batterij de grootste zorg voor menig van ons. Het kiezen van een smartphone op basis van de batterij is een slimme keuze, maar je kan ook enkele andere zaken aanpassen die een grote impact kunnen hebben op de levensduur van je smartphonebatterij.

 

Wijzig de instellingen voor je schermhelderheid

Het actief beheren van de helderheid van je beeldscherm zal de batterijduur aanzienlijk verbeteren, maar in het beste geval kies je meteen voor een smartphone met een ingebouwde automatische helderheidsaanpassing. Het aanpassen van je schermhelderheid op basis van het omgevingslicht kan een grote impact hebben op de levensduur van je batterij. Bovendien verbetert het verkorten van de tijd dat je scherm donker wordt wanneer het niet in gebruik is, de levensduur van de batterij, en kan het per ongeluk aanraken van het scherm worden voorkomen.

batterijduur

 

Houd je telefoonsysteem vrij van bloatware en up-to-date

Het updaten van je toestel is belangrijk en laat je genieten van alle nieuwste functies op het gebied van software, batterijduur, prestaties van het toestel en veiligheidsverbeteringen. Als gebruiker is het verstandig regelmatig je gedownloade apps te checken. De meeste apps blijven namelijk ook actief wanneer ze niet open staan, en dat kan een effect hebben op je batterijverbruik. Maak je je zorgen over je batterijgebruik? Installeer dan enkel de apps die je ook echt gebruikt. Je kan je batterijverbruik verder beperken door te kiezen voor een smartphone zonder onnodige bloatware of dubbele apps. Daardoor wordt het gemakkelijker om de levensduur van de batterij te optimaliseren door alleen apps te installeren die voor jou belangrijk zijn.

 

Verander je functie-instellingen

De meeste smartphones hebben functie-instellingen die kunnen worden ingeschakeld om het gebruik van de batterij te helpen verminderen:

  • Zet batterijbesparing aan: Als je de batterijbesparing automatisch inschakelt zodra je telefoon 15% tot 5% van de levensduur van de batterij heeft bereikt, wordt de hoeveelheid batterij die wordt gebruikt voor het verzenden van gegevens en het synchroniseren van apps op de achtergrond verminderd. Dit omvat het beperken van trillingen als gevolg van tikken, gesprekken en alarmen, en het verminderen van het gebruik van bronnen die worden gebruikt voor grafische weergave en verwerking.
  • Verminder het aantal widgets: Widgets zijn altijd beschikbaar en up-to-date, dus door ze te verminderen of uit te schakelen kan je de hoeveelheid batterij die ze gebruiken op een continue basis verminderen.
  • Schakel GPS, WiFi en Bluetooth uit als je deze niet gebruikt: Schakel deze functies uit wanneer ze niet in gebruik zijn om de batterij te sparen. Functies als netwerkbeschikbaarheid en signaalsterkte gebruiken namelijk voortdurend stroom op de achtergrond.

 

Overweeg een nieuwe smartphone met een grotere batterij

Als je al deze tips uitprobeert en je nog steeds je smartphone elke dag meerdere keren moet opladen, is het misschien tijd om te investeren in een nieuwe smartphone. Het is de moeite waard om op te merken dat de technologie voortdurend in ontwikkeling is en dat geldt ook voor de batterij van de smartphone en de oplaadtechnologie. Bij Motorola hebben we prioriteit gegeven aan de batterijduur en onze toestellen maken meer dan 40% uit van een gepubliceerde lijst van de beste smartphones voor de levensduur van de batterij in 2020.

De moto g9 power heeft een toonaangevende 6000 mAh accu, de krachtigste ooit in een Motorola-telefoon, zodat je de ongelofelijke vrijheid kan ervaren om tot 60 uur op een enkele lading door te kunnen gaan zonder powerbanks te moeten meenemen of naar stopcontacten te moeten zoeken¹.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen voor je smartphone, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

 

 1Alle claims met betrekking tot de levensduur van de batterij zijn bij benadering en gebaseerd op de mediaan van de gebruiker die is getest in een gemengd gebruiksprofiel (dat zowel het gebruik als de standby-tijd omvat) onder optimale netwerkomstandigheden. De werkelijke prestaties van de batterij variëren en zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder signaalsterkte, netwerk- en toestelinstellingen, temperatuur, batterijconditie en gebruikspatronen.

 

Volg ons