donderdag, 3 juni 2021

De vier manieren waarop 5G-connectiviteit het dagelijks leven verandert

De introductie van 5G-connectiviteit bracht geavanceerde technologie in het leven van meer consumenten dan ooit tevoren. Kunstmatige intelligentie, virtual reality, realtime verbindingen over de hele wereld en verbeterde beveiligingsmogelijkheden zijn nu toegankelijker dan ooit. Motorola was altijd een leider in de mobiele industrie en  was het eerste merk die een consumentensmartphone op een 5G-netwerk kon aansluiten. Nu delen we graag onze bevindingen.

De komst van 5G-connectiviteit bracht namelijk ook enkele uitdagingen met zich mee. Met minder dan 100 van de 800 mobiele operators wereldwijd die 5G-connectiviteit kunnen bieden, is er nog een weg te gaan voordat 5G zijn volledige potentieel bereikt.  Echter, het verandert nu al de manier waarop we verbinding maken en omgaan met de wereld en de technologie om ons heen.

Voordelen van 5G

5G-connectiviteit

Onze wereld raakt steeds meer verweven met technologie en er zijn geen grenzen aan wat 5G te bieden heeft of voor ingezet kan worden. Enkele belangrijke gebieden die onmiddellijke voordelen zullen zien van 5G-compatibele smartphones zijn onder meer;

  • Entertainment – Hogere bandbreedte en lagere latentie betekent het downloaden van volledige films in seconden, het streamen van intensieve online games zonder enige vertraging en het gevoel alsof je in de kamer bent wanneer je videochat. Niet alleen dat, maar 5G brengt virtual reality (VR)-technologie verder dan de bestaande ervaring, bijvoorbeeld om mensen virtueel over de hele wereld te ontmoeten en om naar een sportevenement of concert te kijken.
  • Gaming – 5G tilt gaming naar een hoger niveau door streaming en gaming te ondersteunen op smartphones, vergelijkbaar met consoles en computers. Met de voortdurende toename van multiplayer-games, zullen fans en spelers meer toegang hebben tot live toernooien over de hele wereld met ongelooflijke snelheden.
  • Werken op afstand en onderwijs – Nu 5G de mogelijkheden van mobiele apparaten vergroot, meer VR-mogelijkheden ontsluit en de connectiviteit verbetert, is de wereld van werken en onderwijs op afstand klaar voor een revolutie.

Een evolutie van technologieën 

5G is niet zomaar een iteratie van 4G, maar eerder een evolutie van de bestaande beschikbare technologieën. Door gebruik te maken van een extra frequentiespectrum, vertrouwt 5G op een nieuwe architectuur van antenne-elementen om Multiple Input – Multiple Output (MIMO)-technieken voor beamforming te gebruiken. Voor consumenten betekent dit ultrabetrouwbare communicatie met lage latentie (URLLC). Dat is wat de basis is van wat 5G tot zo’n baanbrekende technologie maakt. URLLC is essentieel voor het onderhouden van realtime verbindingen tussen apparaten in het 5G-netwerk en stelt bijvoorbeeld een chirurg in staat om op afstand te opereren bij een patiënt met realtime zicht vanaf een andere locatie. Het zijn de volledige betrouwbaarheid van het netwerk en de snelheid van de verbinding waardoor verder ontwikkeling in overweging moet worden genomen.

Bij Motorola zijn we sinds het begin bezig met het innoveren van onze smartphones in elke prijsklasse. En we zijn nog lang niet klaar. Wij zijn er trots op dat we deze nieuwe technologieën kunnen aanbieden tegen een betaalbare prijs zoals met de moto g 5G van € 249,99.

Motorola en 5G:

Motorola bracht als eerste 5G-technologie naar de consument. En daarmee blijven wij het voortouw nemen op het gebied van 5G en de innovatie is niet gestopt bij het simpelweg uitrollen van 5G-smartphones.  Wij hebben heeft onlangs Ready For gelanceerd; een veelzijdig platform waarmee gebruikers echt het meeste kunnen halen uit de kracht en connectiviteit van hun moto g100. Met Ready For krijg je als Motorola-gebruiker een desktop-achtige ervaring met je smartphone zonder dat er eigen connectoren, ingewikkelde instellingen of software-updates nodig zijn. Met een eenvoudige USB C-naar-USB-C- of USB-C-naar-HDMI-kabel kan je je telefoon aansluiten op een externe monitor en zo veel gemakkelijker werken, gamen en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Externe Bluetooth accessoires zoals een muis, toetsenbord of gamecontroller kunnen worden toegevoegd voor een nog betere ervaring. Maar dit is niet nodig, want met Ready For kan de moto g100 zelf fungeren als trackpad en schermtoetsenbord.

Zoek je meer informatie over de moto g100?  Klik dan hier.

Blijf op de hoogte van al het spannende Motorola nieuws via onze Socials of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer artikelen rondom 5G-connectiviteit vind je hier.

Geef een reactie

Volg ons